Skincare untuk ibu mengandung

Hi nak tanya sepanjang kehamilan muka korang breakout? Boleh tahu skincare apa yang selamat digunakan sepanjang kehamilan? kalau boleh nak barang dari watson #1stimemom #pleasehelp

1 Trả lời

boleh cuba hada labo lotion/moisturizer khas utk hydration. yg ada tulis BHA tu jgn guna ye walaupun dia tulis situ utk acne-prone.utk jerawat boleh cuba acne patch yg x ada salicylic acid. cari acne patch yg jenis hydrocolloid. pakai patch ni sebelum tidur. sunblock boleh cuba biore. ni penting sbb cahaya matahari & bahang buatkan breakout makin teruk. pencuci muka kalau yg sedia ada dh okay x perlu tukar