vagina

Just nak tanya sbb curious sangat plus risau. Sekarang sy dh 37w, tapi start 30w dan ke atas hari tu alat sulit mcm perit sampai sekarang. And memang bengkak ke dekat tempat yg baby nk keluar ( yang tempat selaput dara) tu? Nak tanya doctor tapi mcm malu dan takut. Normal ke tak ye ?

2 Các câu trả lời

normal kerana kepala bby dah di bawah, setiap kehamilan masuk 30 keatas akan alami benda yang sama. saya dari anak pertama pun pedih2 kemaluan ..sampai anak kedua yg dah 37 minggu dalam kandungan...itu tanda nak vagina ready untuk beranak ...

Sy pun rasa benda yg sama. Sy 36w. Rasa mcm sempit je kat area situ. Mcm makin tebal isi kat tepi2 sampai rasa mcm perit kalau nak cebok lepas buang air sbb bergesel2. Kalau bersama suami pun sampai melecet area situ padahal dah letak lubricant.

5y trước

Suami tak berani nak main sis,biar pun sya dah beri tgk kat geogle cara2nya..suami jenis yg kaku,tak blh duduk main,kaki dia keras,even solat pun kalau duduk last sekali,mcm tertonggeng dia sebab kaki dia kaku.kenal suami dari dulu,suami jenis yg letak badan dia kat badan sya,tu saja style die ada..apa blh buat 🤦🏻kaki suami jenis yg kaku.dah ajar bnyk kali tetap tak blh..biarlah,sya reda.penting baby selamat sihat lahir,sya bersyukur..dan tdk lupa juga semoga ibunya pun selamat dan sihat..amin.