Morning sickness

Hi nak tanya, saya skrg 6w2d, normal ke mulut rasa pahit. Minum air masak pun rasa pahit.. jadi hilang selera nak makan.. symptom setakat ni cuma mual-mual je, tak pernah sampai muntah. Tapi mual tu sepanjang masa ada.. ada yang senasib ke?

3 Các câu trả lời

Saya pun sama. Mulut rasa pahit sangat. Nak makan dan minum pun tak lalu. Sampai sanggup tak makan tapi mengenangkan perkembangan baby saya paksa jugak makan. Tapi lepas makan confirm muntah semula 😂 Sekarang dah masuk 9 weeks alhamdulillh rasa pahit pahit tu dah kurang. Bersabar ye.

Sama lar dgn saya. Saya dah 11 weeks tapi masih belum hilang rasa pahit ni. Tapi alhamdulillah selera makan saya ok je. Kalau ada sesiapa yg ada tips nak hilangkan mulut pahit ni boleh share. So far sy makan buah buahan, jeruk, asam pun tetap tak hilang pahit mulut..

Saya 1st pregnancy mual teruk, muntah hampir everyday, badan lesu je. Tapi nasib baik boleh makan mcam biasa, selera still ada