Gerakan 28 MINGGU

Nak tanya, saya dah masuk 28 minggu, dah start kira dalam buku pink, nak tanya, waktu skrg ni, mmg rasa gerakan/tendangan halus je ye? Rasa tendangan, tapi tak kuat la.. Normal ke?

7 Các câu trả lời

samalh..saya baru nak masuk 26 minggu..baru semalam balik dari wad..risau baby kurang gerak..sebab dah ada sejarah gugur...tapi tuhlah ada je nurse perli2,dia kata alah baru 25 minggu biasalah tuh...as a mom mestilah risau sebab hari2 dia tendang kuat..tetiba satu hari tuh senyap je..xde gerak..misi yang jaga saya pon suh g je hosp untuk check baby

1y trước

Sama la saya kena perli hahaha saya perli balik 🤣 kata " Yela kita dah biasa rasa dia aktif tetiba kurang mesti la kita pelik " terus tepek je sebab biadap sangat

saya rabu ni 28 week 15/2/23. jumaat lpas saya admit wad sehari. sbb risau sbb nmpk bby sloww. wlopon 27 week. tpi check jntung 4x dlm tempuh tu .semua normal. esok tu discharge. saya Pon mcm tu.. scan bby girl.. nurse pesan bgun tido ,kejut/tepuk2. pastu minum air. smbil borak bby. saya faham saya Pon risau.due 10 may 23

1y trước

tu lah, saya tu hari nurse dengar jantung semua okay, tapi dia gerak slow je..risau juga..baiklah, lepas ni bgun tidur tepuk² la perut..sama kita scan baby girl..saya due 5 may 23..moga dipermudahkan urusan kita semua🥰

Normal je sis. Jngn risau. Inshaallah ok. Sy punn selalu jugak cucuk2 perut nak suh dia gerak. Borak2 dngn dia sambil usap2 perut 🤣

1y trước

Haah tunggu bergerak xgerak2. Pastu kita dh tenang dia pulak mai ribut. Kalau boleh tendang tu nk bg kuar terus kaki 🤣

try mkn/minum yg sejuk² sis..mcam ice cream ke..air yg d campur ais ke ..bila sejuk kompom dia bnyak gerak🤭

1y trước

haah saya buat mcm tu jugak, pastu baring mengiring, kuat tendang dia🤣, banyak tidur ni 🤣

normal mungkin..Sy 26 minggu dah kna sruh tanda buku..tp masalahny baby sy malam ja dia aktif. 😂

normal tu sis

Normal

1y trước

terima kasih sis 🥰