False contraction ke?

Nak tanya, saya dah 35w4d if sakit macam senggugut tu lama dalam 20-30 min lepastu hilang. Tu apa ye #firstmom

4 Các câu trả lời

Braxton hicks/contraction palsu. Normal, memang akan rasa sakit perut mengeras tapi tak konsisten masa sakit tu. Kalau contraction sebenar makin kerap dan sakit sangat dari pinggang bawak ke depan perut & bawah perut. Maksudnya dah ada laluan bukaan utk bersalin. Tapi kalau ada tanda2 bersalin, spotting ke apa terus je ke klinik tau

Braxton hicks.Kontraksi palsu,normal sis.Kalau ada keluar tanda tanda bersalin seperti darah n lendir or bleeding tu baru tak normal,tu tanda nak bersalin.Dan sakitnya makin kerap dan buat apa apa pun serba tak kena.Tu baru sis risaukan.

9mo trước

Orait. Sebab dia sakit dalam 30 minit camtu semalam lepastu hilang n sampai harini takda sakit camtu. Dia macam selang 2-3hari baru sakit balik. Apa punca braxton hicks tu ye

Braxton hicks. Sakit yg betul start dari pinggang bawak ke depan perut mcm senggugut & sakit akan makin kerap & kuat.

Pengalaman saya, ya false contraction. Tenangkannya dgn deep breathing, slow walk.