Usia kandungan lebih kecil dari usia yg spatutnya

Nak tanya, saya cek kat kk. Bila scan baby berusia 26minggu 5hari, tetapi usia yg sepatutnya 28minggu 2hari. Apa punca jadi macam tu? Due date di buku 19/04 kalau kt apps 17/04. Doktor kata, baby tak membesar tapi ibu berat naik. Berat baby 1kg #bantusharing #pleasehelp

2 Các câu trả lời

normal sis. sy pn mcm tu. Dr buat repeat scan nk tgk tumbesaran bby. ok je. kdg scan tu anggaran je xsemestinya tepat.

doc kata ok ke tak size baby tu? sis tak minta doc explain ke apa punca size baby kecik?

2y trước

kalau doc takde cakap apa2 means masih ok. nanti next checkup awak boleh minta doc explain kalau tak faham apa2. lg mudah sbb dia yg checkup awak jd dia tau apa punca & tahap kesihatan awak.