Keputihan

Nak tanya saya ada keputihan dan sudah jumpa doktor dan doktor ada bagi ubat insert .. Memang kalau keputihan ni kita akan rasa contraction ka? Skrg ni 29 minggu 5 hari ..

6 Các câu trả lời

sy baru insert mlm semalam.serius rasa mcm contraction kot.sggugut.sy pikir nk beranak dah.dahla dh 36w.lega smlm siang bgun tdo lega dah x sakit dah.tpi,, ada semula je keputihan sy...x smpi 24 jam pun ubat tu berfungsi.

1y trước

Rasanya yg putih tu keluar ubat tu kot sbb ubat tu warna putih bila cair.. Sy hari tu doktor bg malam tu nak insert aduii cair sbb cuaca skrg panas .. lepas tu minta balik malam tu awal lg insert ok la dia tak cair rasa ok sampai skrg dah tak dah sakit2 .. tp mmg ada keluar putih tak dah lagi tanya doktor sbb blm appointment g.. tp rasa nya sisa ubat tu keluar kot.. skrg ni puan ok ke masi sakit ke ?

Banyakkan minum air kosong ye sis lepStu kurangkan makanan yg manis dan air manis. Bahaya takut gbs positif tu. Better cek sis.

Keputihan teruk boleh menyebabkan contraction awal. Jangkitan pada faraj. Kalau rasa kerap dan tak tahan boleh jumpa doktor

keputihan takde rasa contraction. kalau awak rasa contraction time macam ni, mungkin tu Braxton Hicks je.

btul, sya 31weeks bnyak kputhan n doktor kata sbb tu rsa perut mngeras sbb kpthan bnyak sgt😅

mungkin sis ada gbs positive. gbs pun buat kita boleh rasa prem contractions