Pengalaman kantung kosong

Nak tanya sape2 ade pengalaman pregnt tp kantung kosong.. Biasa berapa Lama nk tunggu dia jatuh.. Kalau boleh taknak cuci.. Tq Yang sudi jawab..dh 11weeks #firstmomfirstbaby

8 Các câu trả lời

Sy tahun lepas bulan 11 pernah gugir sebab kantung kosong. Kantung jatuh sendiri masa 10w. Dr scan tengok dah bersih keluar semua tapi dalam masa sebulan tu jugak ada 3 kali keluar ketulan macam isi bukan tapi darah dan setiap kali ketulan tu keluar memang rasa senggugut yg teramat sangat. Sama macam contraction. Masa nak start gugur tu pon senggugut yg teramat kuat sangat, tiba tiba je ada rasa benda panas keluar. Tapi kantung sy tu macam dah xde bentuk dah mungkin dia dah pecah dari dalam lagi sebab tu masih ada ketulan kot. Masa keluar ketulan tu sy xrujuk doktor pon laa sebab takut. Tapi kalau jadi dekat sis, sis rujuk laa dr ya, jangan buat macam sy. Kalau ikut pengalaman kawan kawan lain ada yg keluar dalam bentuk kantung terus, dan diorang xde pengalaman yg keluar ketulan macam sy tu

12mo trước

Sy haritu kantung tu jatuh lepas 3 minggu detect kantung kosong sis

pengalaman sy 11weeks jgk .. rasa xsdp hati pegi chek kat swasta doc ckap bby dah takde kntung nmpak kosong .. lps smpai rmh perasan mcm semakin xsdp .. tetiba keluar drah .. suami call doc swasta .. dn dia bgi 2minggu untuk sy rehat dan cuba ikhtiar untuk jatuhkan kantung tuu .. esokkan buat keputusan balik kmpung rmh makk berpantang kat sana .. mak sruh sy bertungku urut2 semua .. alhamdulillah 3hri lpstu kantung tu jatuh sndiri sbb bidan sruh sapukan minyak panass belakang pinggang dan dkat perut .. 😊😊 ..

sy punya pengalaman 3bln lepas..lepas thu missed miscarrage tu doc sruh tggu 2 mggu utk trun darah if not kena pergi hospital...tp dlm masa mnggu 2 mggu darah start keluar tp sikit2 je pastu sy makan nenas terus sakit perut mcm sngugut n darah keluar berketul2.. lepas ckup 2 mggu baru scan n rahim dah clear upt dah nagetive...tp darah nifas keluar dlm masa sebulan jgk la

12mo trước

9mggu lebih dekat ngn 10mggu mcm tu

selalunya dua minggu awk, dlu sy pergi berubat kmpung. bidan bagi air penawar buat minum & mndi. jgn push diri mkn bnda bisa mcm nenas tkut luka rahim. sy minum air kelapa je. nnt turun darah mcm period

Sama . Scan w6 & w8 nampak kantung je . Sekarang dah 10w taknak g scan . Nak tunggu smpai 12w 🙂 so far tak ada spotting . Perut makin membesar , selera bertambah . Moga ada rezeki

12mo trước

Alhamdulillah....semoga mummy n baby sihat² ja..

Mcm pengalaman sy, dia akan jatuh sendiri pada hari sy rasa sakit abdomen seperti segugut… jgn tunggu lama2… sbb boleh jadi jangkitan kuman dan tidak boleh mengandung lagi jika di biarkan lama

12mo trước

Sy minggu ke11

nk soheh scan kat swasta. mesin swasta ni jelas sikit..ape2 pun semoga dipermudahkan..

Sy 2 kali pengalaman kantung kosong. Biasa 11w-12w jatuh sendiri.

12mo trước

ohhh mmg akan jatuh sndr kee.. sis sblm jatuh sndr tuu ade bleeding sikit2 tak