24 weeks

Nak tanya pengalaman mommy2 kat sini, ada tak yang sakit kat bahagian ribs masa 24 weeks mcm tu. Normal tak.

37 Các câu trả lời

cara sis tidur tu...pastikan tiap sejam tu pusing kanan atau kiri, jgn baring bagian y sama berjam2..bhgian kaki tu mcm biasa letak bantal tinggi sikit spya aliran darah ok spnjng brehat...sapu minyak urut bhgian ribs tu sblm tidur🙂baring tu pastikan bahu kiri dan kanan tegak sama...jgn separuh sbb ribs akn tertekan...sis tgok bhgian tu kalau x lebam/biru...klau ya, cpt2 pg hosp tkut ada darah pecah😘 ni ikut pgalaman sya ya, sya mngadu msa admit ward dn nurse ajar cara untk elak ribs sakit smsa pregnant...sya smpai lebam sbb hnya slesa tidur sisi kanan sja..

sama laa..saya pun tido x nyenyak dag..kejap kiri kejap kanan.kejap duduk..x keruan namanya..siang bole pula dia tido..mlm kemain payah nak nyenyak..blom lg part baru nyenyak nak kencing pulaaa😂

2y trước

betul2 tngh alami skrg time mlm blh dy aktif sngt 😉 ...

sejak masuk 24 minggu. abdomen sy selalu sakit kalau nak tidur. baby pun selalu aktif setiap pukul 10 malam. masa nak tidur masa tu ajak main dn borak. siapa ada tips kenapa abdomen sakit?

sye sejak 19 weeks sakit, terutama kalau penat. urut sikit terus lega. mcm lenguh gitu dekat ribs. sama rse dgn kalau penat sbb semput.

Normal. Tapi dia sakit time malam je. Sampai weeks 38 pun kadang2 still sakit jugak. Sbb kita kurus sangat. Baby nak membesar.

hi semua . nk tnya klu kita tk mkn ubat iberet tu tkpe ke ya .. tkblh masuk ubat mula dri obimin pastu ubat yg kedua ni yg ketiga . mmg tkblh nk mkn . apa saranan anda ya ..

cara kita tidur tu sis.sya pn bgitu jg tuhari..sakitnya bukan alang2 kan..tukar2posisi tidur sis..

Normal ke? kekejangan semasa minggu 24 ni.

2y trước

normal je..sy sllu kejang kaki

Sama sis. Bila baring kejap pun ribs sakit, tanda baby makin besar tu. Kena kerap tukar posisi, banyakkan minum susu & pengambilan kalsium

Sama. Sakit jugak ni. Saya ingatkan sakit sbb pakai bra. Sbelum ni pakai bra elok je tetiba sakit ribs yg bawah sikit dri bra line