Masa sesuai untuk “bersama”

Nak tanya pengalaman korang. Biasa weeks ke berapa atau kandungan berapa bulan baru korang start “bersama” suami? sekarang saya 20weeks.

5 Các câu trả lời

Saya bersama dengan suami sama je macam sebelum pregnant. Sekarang dah masuk 21 weeks alhamdulillah baby sihat. Sepanjang bersama kalau takde isu okay je actually. Kalau lepas bersama ada isu cth bleeding/spotting cepat2 check dengan doktor dan ikut nasihat doktor. Kalau doktor advise jangan bersama so ikut je.

2mo trước

Tu lar. Sebab ada terbaca. Lepas bersama. Keluar spotting lar. Gugur lar. Tu yang takut. Kalau orang lain komen okey. Boleh lar try sekali. Tengok macam mana. Kalau okey. Baru teruskan.

sy takthu pregnant. 7 tahun tunggu. kerap bersama. alhamdulillah tkda masalah. sy ingat ada fibroid sbb sy sblm ni pcos pg lah scan nahh doctor ckp dah ada tgn kaki. rupanya dah 12 mgu lbh pregnant masa tu. as long awk selesa ngn posisi awk okay je. cuma jgn smp bersilat bagai nurse sy cakp 😂

2mo trước

Hahahahh. Tak lar sampai bersilat. Saya pon tau masa weeks 9. Sebelum tu kerap bersama. Ni dah 20weeks. Lepas tau tu tak pernah lagi bersama. Takut gugur. Saya dah 14tahun tunggu.

saya 12w dah bersama dgn suami. selagi kandungan takda masalah boleh je bersama. bila dah 7 bulan nnt boleh la kerap bersama nak bg mudah bersalin

2mo trước

Ni 1st pregnancy. Tapi dah masuk 2nd trimester dah. Cuma takut nak bersama. Takut gugur. Takpe lar. Boleh lar cuba sekali dulu. Kalau okey. Baru teruskan.

Saya 16w 17w 18w dah bersama. Seminggu sekali je. So far takde pape. Suami buang luar takut contraction.

2mo trước

Oooo kalau pancut dalam dia akan rangsang contraction yer?

boleh dh tu. study dlu position yg awk selesa dan sesuai dgn keadaan kndungan

2mo trước

Ooo kiranya 2nd trimester dah boleh ek? Bukan kena tunggu 7bulan ke atas?😅