Doc kata gugur tapi saya takda simptom gugur pon. Sakit pon takda.

Hi. Nak tanya pendapat semua. Saya check upt 28 nov guna clear blue and result pregnant 1-2 weeks. And now saya dah masuk 5 weeks. Semalam ada keluar keputihan coklat. Sikit je. Tapi saya risau and pergi check dekat klinik swasta. Check upt lagi sekali dkt klinik still positif. Bila scan doc cakap kantung dah hancur. Dia suruh dtg scan lagi 2 weeks untuk make sure kandungan dah gugur habis. Masalah skrg, saya takda turun darah pape lagi. Ada harapan ke yg saya still pregnant and doc tuh salah? 😢

Doc kata gugur tapi saya takda simptom gugur pon. Sakit pon takda.
6 Các câu trả lời

saya pernah alami mase kandungan ke-2 tahun lepas. takde rasa sakit ape2 langsung. just letih je. and darah keluar sikit2.. bile rasa nak terkencing...g toilet..sekali uri jatuh 😥 terus bawak uri tu pegi hospital. and diorang scan dari bawah & atas nak pastikan sama ada ade janin lagi dalam perut or tak. diorang scan kata da bersih.(kira complete gugur) so saya tak kena cuci kat hospital. diorang just enjet antibiotik je kat saya and saya kena sambung makan ubat antibiotik kat rumah selama seminggu. tapi selepas 2 hari gugur...tibe2 mase nak kencing....janin kembar saya jatuh. terkejut saya. ingatkan da gugur habis.. sedih tengok janin kembar saya tu. doktor kata selepas 3 minggu tak silap kena buat upt dekat rumah sendiri. kalau still 2 line..kena g hospital balik. tapi result upt negative (1 line). so kira complete gugur. saya berpantang 2 minggu. berpantang ngan suami 3 minggu. pastu saya period and terus pregnant sekali lagi. now kandungan saya da nak 6 bulan. Alhamdulillah.. better sis rujuk doktor. nanti diorang scan dari bawah untuk tengok kandungan sis.

4y trước

kembar 😢 teringin nak anak kembar 😢

Ada keguguran yg bleeding ada yg xde bleeding...klu xde tanda atau xde bleeding xpanggil missed miscarriage...sy missed miscarriage kndungan x berkembang dan kena cuci...

Sy pnh mcm ni. 6weeks tak nmpk apa2, just kantung kosong, then doctor sahkan missed miscarriage dan dsuh dtg 2 minggu lg. Tp after 2 weeks alhamdulillah baby msh ada.

2y trước

sekarang awk bpe week dh sis. doc pon ckp sy missed miscarriage, tpi scan kantung and janin nmpak dh. tpi bila upt kt klinik negatif. hrp baby sy sihat³ je lh.amin³

sy mcm tu jugak first pregnacy. mase tu 7 week. and doc sahkan miscarriage. scan again to check. mmg totally dh tiada

Saya pernah macam awak keluar keputihan coklat. tak lama keguguran

Semoga semuanya dipermudahkan buat sis n baby..