Perut mengeras

Nak tanya normal ke perut mengeras dari semalam lagi sampai sekarang 🥲 sejak masuk 10w jd mengeras, nk baring x selesa, duduk semua x kena 🥲#pleasehelp #First_Baby

5 Các câu trả lời

Normal sis, dlm minggu² begini ibu akan alami kekejangan perut / rasa sakit mcm senggugut x selesa disebabkan rahim nak besar untuk persediaan menampung baby nnti. Selagi sakit x terlalu extrem & tiada turun darah, x perlu risau laa bagi sy. Just jangan dulu buat aktiviti lasak yg melibatkan penggunaan otot perut & rehat yg mencukupi

12mo trước

sya 6 weeks + kadang kadang rasa kekejangan and sakit mcm segugut lepas tu rase tak dh

klu mengeras,on off.n mcm tnda2 nk bersalin SIS kne pantau,bkn nk takut kan..mcm sy, rupanya tanda bby nk g .asalkan xda pendarahan n mengeras on off,xda pape

Maaf nak tumpang tanya, kalau perut belah kanan rasa sakit normal ke? Sakit bila tekan

Normal kembung sendat bykkn minum air sis walauoun kekdg kte xlalu nk minum air hihi

Normal jak.. Maybe hormon pembesaran

12mo trước

tq sis lega sy😌