13 weeks..

Nak tanya,, normal ke kalau dibahagian bawah kite ada rasa benjolan.. Macam tanda rahim jatuh.. Tapi kalau tgh pregnant boleh jadi rahim jatuh ke? Soalan kedua.. Kalau nak kurangkam keputihan smsa pregnant ara tips tak.. Dan soalam ketiga, any susu yg elok diminum untuk elak anak kuning? Last pregnant minum lazz, tpi kuning.. Just ikhtiar..

1 Trả lời

Benjolan belah mana tu? Boleh pegi klinik check up mengandung tu dan tanya doktor utk confirmkan. Mungkin boleh scan benjolan tu ke ape.. tapi kena check dulu la utk tentukan organ ape yg terlibat.. utk keputihan, minum byk air kosong. Jaga hygiene. Pastikan kawasan tu kering jgn lembab. Utk kuning, mak kena byk minum air dan baby kena kerap susu utk cernakan kuning tu ke dlm air kencing dan najis.