Hi mummy! Nak tanya ni!

Nak tanya, normal ke kalau 21 week belum rasa baby bergerak? Mummy semua start boleh rasa baby bergerak masa berapa week ya?

8 Các câu trả lời

19weeks start rasa mcm angin..gerakan halus tu.. skrg dah 21weeks rasa mcm gerak bguling..dan mcm tendangan.. trganggu siket bila dia bgerak² aktif.. tapi mmg teruja la..sebab first time anak first.. hehe.. Setiap orang lain².. kdang ada gerakan halus tapi sendiri yg tak perasan.. sis cuba kerapkan usap perot dan membaca apa² lah quran..zikir ke... atau bercakap dgn dia...

Kalau saya, first pregnancy rasa masa 19weeks keatas.. tp second pregnancy ni 16weeks dah rasa dah😇 selalunya org ckp faktor anak first, kulit perut tebal antara faktor lambat rasa pergerakkan.. nnti dah second pregnancy awal je bole rasa.. sbb perut dah nipis

Kalau sya masa 15w dah rasa halus2.. sya kurus nau.... tapi alhamdulillah 1st baby ni dapat rasa awal

sy 19week baru rasa gerak .. mgkin sbb perut tebal... skrg 20week lagi sakan dia gerak ..

saya anak ketiga skrg. 17weeks dah rasa. skrg 22weeks saya yg tak selesa sbb aktiv sgt 🥰

Anak 1st 16w, second 18w rasa mcm angin gitu,19w dh rasa kuat sikit tendangan dia

24w. Ats bdn org juga. Bby bgerak saja cuma kdg2 kita xperasan

Normal ,baby gerak halus saja kita kadang tak perasan