Tiada Alahan

Hi , nak tanya normal ke kalau 1st trimester takde alahan?! Just sakit kepala jeaa #firstmom #ingintahu #bantusharing

11 Các câu trả lời

Sama dgn saya. Takde alahan apa apa. Cuma batuk, pening & cepat lapar.. Kena makan sikit tapi kerap. Tak boleh biar perut kosong, jadi pening sampai masuk angin perutnya. Also tgh batuk teruk jugak ni. Tertanya2 ngandung ke tak ni. Tapi alhamdulillah jgn diminta yg bukan2.

Bersyukurnya xde alahan. Bole teruskan xtvt harian macam biasa. Saya terpaksa amik cuti tanpa gaji 3 bulan sebab xtahan alahan dan 2 kali masuk hosp sebab dehydrate sebab asik muntah dan xlalu makan. Skrg da nk masuk 20w alahan da takde dan da start kerja semula.

Saya awal2 ja 2-4 week ja rasa pening, loya, gosok gigi pun rasa tak best 😂 now mcm dh kembali normal. Mak saya ckp kalau ikut belah ayah saya. Makcik2 pregnant semua takda alahan. Mcm tak pregnant.

normal..sama macam saya masa pregnant anak no 1 , no 3 dan sekarang no 4. tak ada alahan..sakit kepala je tu pun kadang2. masa anak no 2 je alahan teruk sampai 8 bulan.

Samala i just penat and kadang sakit kepala. Craving pun sbb ngada ngada je. tapi mood swings teruk kadang rasa sedih, kadang rasa marah sgt gituuh.

2y trước

Sama sis sy baru 6 weeks tp mood swing teruk asyik nk touching je sampai rasa x nk jumpa sape2 xde berurusan dgn sape2 dah

Saya pun sama. kdg kdg terpikir betul ke pregnant 😅 Just makan jelah kena kerap. cpt lapo. kalau lapo still tahan nnti nk muntah

Saya pun sama macam sis takde alahan cuma sakit kepala. Nafsu makan tu jangan cakapla bertambah tambah😂

Normal tu, untung awak xda alahan. Sy 7 weeks ni pening, loya, lemah, semua ada smpai x larat dh rasa

Haah sama tiada alahan sampai kena beringat eh pregnant ni kena hati-hati jugak hehehe

normal kot saya pun sama. smpai konfius dgn diri sndiri 😅