Cramp perut

Hi nak tanya , normal ke cramp perut time pregnant 8 weeks sampai takleh tidur malam and susah nak bangun . Kadang kadang sampai terpaksa ambil ubat tahan sakit .

11 Các câu trả lời

ubt tahan sakit? x boleh mkn ubt tahan dik.. highdos x boleh mkn.. boleh mkn panadol je. cramp perut awl pregncy mmg normal.. sbb tgh proses darah mnjdi janin.. mmg akn sakit.. bykkn minum air utk elakkn cramp. tukar posisi bila tidur.. sometime angin pun salah satu penyebabnya.

Klau tengah pregnant, elakkan mkn ubat tahan sakit kcuali panadol (kalau tk silap sy) . Sbb ubat tahan sakit ada bahan yg tk sesuai untuk ibu pregnant . Better lah better, g klinik terus sis jangan tunggu

Batter jumpa dr awak, sbb smpai tak boleh bangun tu risau jugakk, Elakkan makan ubat tahan sakit, kena dapatkan khidmat dr. Saya pulak week 8 ni, sengal sengal pulak perut. tidak seblum ni cramp je.hehe

Kalau terlalu sakit sampai perlu ambil ubat tu better refer doctor sis. Bgtahu apa yg sis alami ni. Sbb cramp yg normal takde teruk sampai susah bangun atau kena ambil ubat

Saya sdh 8 weeks..Kalau rasa sakit perut tu normalkah?masuk anak ke 3..Sakit mcm period tu..Saya sdh jumpa doktor..doktor kata kandungan ok ja..2 hr darah yg ganti keluar

mmg begitu. sebabrahim tgh mengembang , jgn biasakan diri makan ubat takut nti bg prob dkt baby dlm kandungan. klu risau blh pegi klinik puan utk confirmkan

saya demam skit badan mmg kne tahan je .. sbb doc tak bg makan ubt lagi sbb kndugan masih awl

ive been there. 8week, 9 weeks paling teruk alahan n cramp. mmg tk blh tido malam.

saya yg 5 minggu pon dh loya tekak, hilng selera mkn

normal..sbb rahim nak membesar