28w5d

Nak tanya, normal ke bila baby gerak kadang rasa macam nak terkencing kadang rasa ngilu dekat dalam faraj macam ada benda nak terkeluar? Ariari sakit sampai kebawah perut, kadang sampai tulang pinggul, nak tukar posisi baring pun sakit sangat. Haritu ada tanya nurse, katanya normal tapi makin sakit sampai nak jalan pun macam apa dah 😂 Keputihan hijau melekit, kadang bergumpal kadang banyak kadang sikit, dah buat ujian hvs dan normal takde sebarang bacteria doktor kata. Ada tips untuk hilangkan tak? Terima kasih #firstmom #ingintahu

1 Trả lời

Sama lah saya pun. 28w4d. Perut mengeras je malam2. Nak tidur susah. Kadang baby gerak rasa nak terkencing. Pelvic bone sakit sangat. Better cuci miss v awak tu pakai air suam larut kan garam. Buat hari2 InshaAllah berkurang. Btw better check balik. Saya pun pernah check keputihan kat kerajaan pastu katanya takde pape. Masa check kat swasta dia buat lab test rupanya ada gbs. Nasib baik sedar awal. So nnti bersalin kena on antibiotics. Keputihan hijau biasanya tak normal… emmm saya yg gbs ni pun keputihan hijau tu baru 3 kali je. Yang lain semua putih biasa mcm normal. Rupanya ada gbs even tak teruk keputihan

2y trước

klau swasta biasanya berapa kena bayar ya puan?