Assalamualaikum.. Hai ibu2

Nak tanya normal ka ada rasa sakit2 dekat tulang pelviks kiri kanan paha?? Baru 12 minggu.. Baca pengalaman ibu2 lain tu tanda2 nak bersalin.. Jadi takut pulak.. Terima kasih ya pada yang sudi jawab 😊

9 Các câu trả lời

Klau awl pregnant rase sakit sendi atau mcm sis ckp tu biasenye kurng calcium..kena byk amik calsium..susu ke,yogurt ke apa2 la berkaitan zat clasium.klau da trismeter 3 skit kt pelvik itu mngkin tnda nk bersalin sbb bby da mkin bsar..

Normal dont worry,selagi takde leaking or bleeding its normal,saya pun tengah mengalaminya start kandungan 4 bulan,now kandungan 6 bulan lebih nak masuk 7 bulan,sabar jelah tetap kuat demi baby

Baru 12weeks sis. Tu tanda2 baby nak membesar dalam rahim. Memang akan stretch rasa cramp2 gitu. Sakit pelvik tanda2 nak beranak lagi sakit dari sakit cramp 12weeks

saya dah lalui hari tu, memang tak tahan. bangun dari duduk je cramp. sekarang dah 18 minggu, dah beralih sakit pinggang pulak 😅

normal. hormon relaxing buatkn sendi2 pelvik jadi longgar utk bg rahim membesar dan mngembang

Normal. Baby tengah nk membesar & badan kita tengah prepare utk tampung baby tu

Normal. Sbb rahim tgh mengembang. Kalau ada bleeding ke ape terus jumpa doc ya

normal. sakit tu akn hilang after bersalin

normal. tulang nk expand. bykkn minum susu