Tangan baby merah

Nak tanya mommy2 semua, kalau bekas mcm ni mmg confirm kena gigit nyamuk ke atau binatang lain mcm semut? Atau mungkin kena habuk atau alergi ya? #pleasehelp #bantusharing #ingintahu #firstbaby

Tangan baby merah
3 Các câu trả lời

anak sya..pon mcm tu. xboleh kena gigit nyamuk .kalau kena gigit nyamuk dia akan naik smpai bengkak. n bila dh srut dia akan jdi berparut hitam. tu stu. yg kdua, bdan dia mudah naik gegata kalau tdur d tmpat yg kotor. contoh mcm buai kat luar rumah. sya letk anak dlam tu smbil main, skjap je trus naik mcm gegata tu. bnyak kt badan. so mmg xleh letk di tmpt yg berhbuk n kotor. kes yg ktga. naik merah merah flare sbnrnya alah pda ayam. habis naik merah merah muka pipi tgan. bila xbgi makan dh alhamdulillah dah surut. mcm kt gmbr tu..mcm anak sya time dia makan ayam. dia naik flare mcm tu.

Anak awak nie awak ke yg jaga 24 jam? Sorry tanya mcm nie. Anak sy kena gigit nyamuk x tinggalkan bekas mcm nie. Siap tinggalkan bekas biru2 lebam tu mcm bukan kena gigit nyamuk sahaja.

8mo trước

aah sy yg jaga, bekas biru lebam tu tanda lahir dia, yg bekas lain tu tak tahu kena gigit apa sbb bila sapu ubat/losyen beberapa hari tukar warna hitam drpd warna merah. Warna merah tu yg baru kena. Takut kena gigit semut tp dia tidur buai 😩😭

mungkin semut sbb ank sy pon pernah juga kena gigit semut jadi mcm ni , try sapukan minyak telon selalu, serangga xgigit kalau bau minyak tu