warna najis baby newborn

Hi nak tanya mommy2 normal ke baby newborn berak colour hijau macam ni, anak sy fully bf takda campur susu. harini umur anak sy 14hari n first time berak colour ni. sorry kotor skit sy risau sbb sy firstmom 😢

warna najis baby newborn
1 Trả lời

Normal je utk newborn. Ni dipanggil meconium. Lama2 najis tu akan tukar ke warna kekuningan.

11mo trước

Kalau dah kuning then tiba2 tukar hijau, tu bukan meconium. Tu bergantung pd pemakanan ibu. Susu ibu boleh berubah warna bergantung pd pemakanan ibu jd bila perut baby cerna susu, akan effect pd warna najis jugak