Susu badan turunkan berat badan

Hi, nak tanya mommies yang ada pengalaman. Lepas bersalin kalau fully breastfed memang berat badan boleh turun banyak ke? Sebab ada setengah orang yang fully breastfed dia makin berisi

6 Các câu trả lời

bergantung pada pemakanan ibu jgk rasa. saya menyusu mmg kurus balik asal cepat. tapi saya mkn mmg portion biasa. ada ibu² jadi kuat mkn bila menyusu, susah sikit turun

Kena jaga pemakanan laa sbb sy pas besalin mmg trun tp lma2 naik sbb xjga mkn .. kali ni try la kot2 blh trun sikit.. ibu yg mnyusu bdn ni laparny lain matciam🤭 kn

Ya sy bf jd kurus kering. Rasanya sbb susu keluar lg banyak dari potion sy makan

Breastfeed mmg membantu turunkn brt bdn.. tp mkn kne jage jgk

ikut org kot. mcm saya turun, tapi kakak saya sebaliknya.

Turun sis