Tak selesa certain material pakaian

Hi nak tanya mommies luar sana yg pernah or sedang melalui pregnancy. Normal ke if certain material baju or seluar tu macam rasa tak selesa sangat bila pakai. Especially kalau macam jeans yg kasar tu. Also bahay ke eh kalau pakai seluar ketat kat pinggang. Saya baru 6weeks btw. Thank you ☺️ #firsttimemom #advicepls #ingintahu

6 Các câu trả lời

saya dah masuk trimester 3 baru perasan saya tk boleh pakai baju material satin licin tu kalau masa tidur rasa tak selesa sangat pakai cotton baru lena tidur 😆 yaaa about seluar beli je awal awal maternity pants sebab mmg akan guna sampai la bersalin

Kalau blh elakkan pakai ketat2 sb time pregnant nk pakai ketat mmg xslesa pn 😂 sy tshirt pn beli baju laki size XL.. pdhal sy size xs n s je kalau x pregnant.. seluar beli seluar maternity.. seluar biase nt masuk 8 bulan mmg dh x slesa pakai

12mo trước

hahaha selesa pakai cotton jeeee kalau baju. seluar still okay kalau material licin but jeans tu no no sangat. rasa cam ada benda dok crawling under the skin je 😂🫠

Awak. Cakap pasal tak selesa ni. Saya sejak tahu pregnant 5w sampai la 34w ni pemalasss pakai spenda🤣🤣🤣

12mo trước

hahahahahaha selesa dakkk kalau buat gitu? saya ni tengah mikir tak nak pakai bra sbb nak kurang kan rasa mual, tapi sakit betul breast ni kalau biar begitu sajaaa 🤣

Yup normal. Elakkan pakai seluar ketat di pinggang juga.

boleh beli seluar utk org pregnant😊

Beli maternity pants sis

12mo trước

ohh okok. thank you semua ❤️