SEKS LEPAS 100 HARI PANTANG

Hi nak tanya, mcm mana nak mulakan seks ye ? 1. Rasa takut kena jolok sbb masih terbayang luka bersalin 2. Private part tak basah langsung walaupun suami dah foreplay lama 3. Mcm mana nak handle seks ketika bayi masih 4 bulan ? 4. Ada apa2 alat bantuan atau tips tak ? Minta share ye, sy betul2 perlukan jawapan sbb kesian suami belum dapat layanan saya sejak ada baby ni. Mcm susah nam handle kadang terbantut seks sbb baby nangis padahal foreplay dah lama. #firstmom #seriusnanya #bantusharing

6 Các câu trả lời

Ya, semua ibu yg bersalin koyak/jahit mmg akan alami nk start mcm mana. Saya dlu anak first mcm sis Jgk. Kadang rasa down Jgk. Baby da 4bulan boleh bg deep sleep dlu Sbb da ikut aturan tidur. Mungkin sis atau husband settlekan anak dlu, tukar pampers, susukan baby n suasana sunyi n gelap.kalau bilik asing temporary lagi better. Xperlu tools or Tips, mindset sis je. Saya salu tgk movie dgn husband bila anak tido. Kadang ada part2 yg romance pun da trigger. Sis Jgn terpikir kan bab jahit tu. Anggap je mcm baru lepas nikah, mmg ketat n pedih sikit. Salu saya tahan n tutup mata je dlu. Husband pun Slow2 je. Lama2 nnty bila da lancar, sakit semua xrasa dah

take time sis. kalau harini tak boleh nak masuk semua, cuba lagi esok. buat sikit2 slow2. communicate with your hubby. if u tak selesa ke sakit ke apa, kena ckp. gunakan lubricant jugak. mmg skrg hormon x menentu sbb tu xde natural lubricant yg body kita produce. pastu u kena relax. kalau u anxious mmg akan jd lagi sakit. just enjoy n have fun. no pressure. harini takleh, continue esok, esok takleh, continue lusa. position pon i rasa main peranan. better u in control, so u boleh tahu apa yg selesa n x selesa, sakit or tak. k goodluck

mungkin boleh try beli lubricant sbb mcm saya pun kering lelagi lepas dah cucuk depo. pastikan luka mmg dah betul heal dulu la. kena try time baby tidur 😅 4 bulan baby dah boleh tidur lama sikit so time tu kena pepandai manage gak la huhu. pasang baby monitor ke apa kalau tak nak ganggu baby tidur di bilik lain. kena aware la keadaan baby. kalau tak kena buat dlm keadaan senyap 😂

hi , sama mcm sy , perasaan trauma bersalin tu masih ada . trauma part lubang kita tu 😅 sy pantang bersama sampai anak 4 bulan lebih ,. nk masuk 5 bulan seminggu je lagi. setakat ni baru 2 kali bersama, itupun perasaan nervous tu ada , smpai kena control perasaan tu slow2. berpeluh2 sbb nervous , takut , semua ada 😌

pi bulan madu, suruh lah sapa sapa jaga anak, saudara mara ke, mak ayah ke.. jadi, dalam bulan madu tu nikmati la puas2 seperti mula mula kenal pasangan dulu..masa baru kahwin dulu.. takyah fikir rasa sakit ke apa sebab dalam 100 hari tu luka InsyaAllah dah heal...slow slow je..pakai pelincir..

kalau dah ada baby buat senyap2 je..