Normal tak newborn berak lebih dari 5 kali sehari.

Nak tanya kemarin sy ada, try susukan fm anak sy susu dutch baby, lepas minum susu tu bebeapa minit anak sy berak dan berbuih. Sekali tu je sy susukan dia. Sampai ke hari ni, asal sy bagi dia susu badan dia anak berak, najis dia takla cair sgt ada je ketul2 kecil2 tu. Persoalan sy ada ka normal? Atau pn sbb sy susukan dia susu fm tu sekali je, dia cirit ? 🥲 #firstmom #pleasehelp

1 Trả lời

biasa kalau fm baby cirit maknanya susu tu tak sesuai dengan dia. cuba try fm lain.

8mo trước

Dh stop sis, bersih je muka baby sy, bila stop susukan s26 tu, kesian muka baby habis merah2, perasan start dia minum susu s26 tu, timbul ruam kat muka, & d celah lengan dkt siku tu sbb sy ada research juga tanda2 kalau baby tak sesuai dgn susu fm. Syukur perasan awal.