Assalammualikum

Nak tanya kalau nak cek kencing manis esok kena puasa tak? Dan nurse ada cakap 4 kali sehari boleh terang kan time to mcm mna ? First time ada untuk second preg. #pleasehelp #ingintahu

2 Các câu trả lời

wa alaikumsalam.. cek gula dlm darah ka mksd sis? kalo yg tu.. jam10mlm nie kena puasa mkn da.. esuk 8pagi dia cek darah.. kemudian blh bfast.. jam9 pagi puasa blk.. jam11 cek blk.. lepas tu blh lunch.. seterusnya jam1ptg kena puasa blk.. cek darah jam3ptg lg.. lepas tu blh mkn mlm.. jam7mlm puasa blk.. jam9mlm cek darah lg.. yg nie last laa..

1y trước

tp bergantung kk masing2 la dgn jam yg dia tetap kn.. ada jg kk yg buat 8am,10am,2pm,8pm

Sama kita. Start esk buat bsp. Mlm ni kena puasa start kul 10. Sangkut gdm pulak 2nd pregnancy

1y trước

Sy tggi sikit. Puasa 5.3 lps minum air gula 8.2 🫢