Makan pedas

Nak tanya, kalau makan pedas berlebihan boleh bagi kesan dengan kamdungan ke? #firstbaby

7 Các câu trả lời

Mungkin resultnya lain lain utk setiap org. Utk sy mmg makan pedas tk ingat dunia sepanjang pregnancy ni. Sambal nak extra extra extra pedas je. Masak semua kena pedas sbb tk pedas nanti tk lalu makan. Tp sepanjang check up ni alhamdulillah baby sihat, buat detail scan pun alhamdulillah tkde yg perlu dirisaukan lg. Ikut ketahanan perut jgk la kot. Doktor sy ckp selagi tk ada cirit ke atau sakit perut memulas teruk maknanya serasi je mknn pedas tu utk sy. Wallahualam.

3y trước

Sy pun kena marah jgk dgn family yg lain. Husband pun cuba control tp dia tgk sy rilek je dia pun biarkan 😅 cuma nk masuk 3rd trimester ni sy kurangkan level pedas sbb takut induce contraction awal sgt pulak. Hari hari makan still pedas cuma level dh tk teruk 😂

Boleh tapi jangan terlalu pedas. Saya pon tekak nak pedas je. Tapi kalau lebih2 takut kita pedih ulu hati / buasir. Dah masuk 3rd trimester kena kurangkan pedas, makanan yang terlalu pedas boleh buat contraction awal

xpasti tapi saya kalau makan Pedas lepastuu mesti kena pedih huluhati tapi tulaa sejak pregnant nie suka pulaklah makan pedas

3y trước

tulaa tabah ajelaa sis 🥰. InShaAllah Moga segalanya dipermudahkan ye

kalau baru² lagi tak digalakkan..Kalau sis tk mudah kalah okey je rasanya saya pn kalau nk mkn msti nk pedas

Tak berikan kesan pada baby tapi kesan pada kita cth pedih ulu hati. Sakit perut nak membuang saja.

3y trước

@aelen minum air oren klu kita makan ubat pun kadang kadang sembelit InshaAllah tak meneran lagi kang buasir lak

Boleh je makan pedas kecuali klau kena buasir 🤣 adoii pedih

sy rasa beri kesan pd badan sy.. cirit birit.. sengsaraaa