Scan di luar

Nak tanya, kalau kita nk scan baby dekat klinik swasta masih boleh lagi ke pada mgu ke 34w ni. Sebab nk tahu jantina sekali dgn berat baby. Kk tempat sy ni last scan masa 28w ritu je. Bila tya, dorg dah taknak scan. Jd tak tahu keadaan baby macam mana.#firstbaby #firstmom #ingintahu

6 Các câu trả lời

Ikutkan bila dh masuk 30w doc akan scan every two weeks cuma kat kk nasib² dapat. sy last scan kat kk masa 30w. 28w tu sy check up kat private. doc private encourage scan every two weeks tu sbb nk pantau baby but not necessary kalau tk buat pun.

sy dan suami pun firsttime parent. kitaorang pun tk tahu jantina bby. ibu ni nak2 je g scan bby, tp sabarlah. 3minggu je lagi. insyaAllah nak buat suprise utk diri sdiri. 🤭

samalah, saya haritu last scan 28w.. tertanya tanya berat baby semua okay ke tak.. then pergi klinik scan 2D untuk tengok baby okay ke tak n dia bagitahu juga jantinanya 🤭

🤔dekat KK tempat sy 36week which is next week doc mintak dtg utk last scan katanya

Masih boleh, sis boleh buat terus detail scan di klinik swasta 😊

boleh. no problem