Makanan baby 6m

Nak tanya, kalau kita masak makanan baby pagi and nak bagi baby makan tgh hari n malam, perlu frozenkan tak? Atau letak dekat peti bahagian bawah je? Andddd, baby bqru start nak makan kena makan berapa kali sehari ye?

1 Trả lời

untuk seminggu awal tu, bagi sekali sehari dulu. pastu 2x sehari, dan tambah 3x sehari, next baru tambah snek. masak pagi, pastu extra letak kat peti bawah je. sebelum makan, panaskan dulu, kukus/microwave. extra tu letak bekas kecik, 1 lunch, 1 dinner. kalau makanan baby simpan kat chiller bawah tu boleh tahan 1-2 hari

7mo trước

Tqsm mommy!!