Folic acid

Nak tanya kalau dh pregnant MiSs 1 ari tak makan folic acid ok ke?

1 Trả lời

terlupa sehari nk buat mcm mana kan. kalau boleh jgn sampai terlupa lagi sbb perkembangan otak dgn saraf bayi sgt2 kritikal masa hamil. fungsi otak penting utk kawal semua sistem tubuh bdn jadi memang tanggungjawab ibu utk pastikan bayi sihat cukup nutrien. buat alarm dekat phone puan utk folic acid senang. kalau terlupa sehari, dos untuk hari seterusnya tetap sama 500mcg tak boleh double dose. semoga puan & kandungan sihat2 je

2y trước

Terima kasih