Normal ke ?

Nak tanya kalau dah 27 minggu . Baby kurang gerak . Tu normal ke ? Risau la . Dalam satu hari tak sampai 10 pergerakkan dia gerak . Tak tahu la baby aktif ke tak 😭😭😭

5 Các câu trả lời

Cuba makan dan minum benda2 manis. Biasa baby active lepas kita makan. Xpn, cuba tekan2 perut sikit kasi dia tjaga. Refer hospital terus klau semua x bkesan. Kakak saya mggu lepas, baby kurang gerak tp dia g jumpa doc esoknya. Terus kena czer. Doc mmg marah mbebel2 time tu. Skrg baby masih d nicu sbb kurang darah merah.

4y trước

Semoga baby shat² sja Aamiin

Cuba sis suluh perut sis dengan lampu suluh..!sy haritu risau baby tiba2 x gerak seharian pastu sy ada baca salah satu nak bagi dia gerak suluhkan lampu kat perut pastu dia gerak sbb mungkin nak palingkan muka dia dari cahaya lampu tu kot

Baby sy pon mcm tu...kdg2 kita je xperasan sbb sibuk siang tu kan mlm je rasa tenang sikit boleh betul2 fokus baby gerak

4y trước

macam sama la situasi kita 😊

Yg sy tau dlm tempoh 6bulan baby mmang slow skit gerak..nnti naik 28w dia aktif semula

4y trước

Sy beli fetal doppler kat shopee dlm rm53 utk cek jantung baby..so setiap hari sy cek..Alhamdulillah kdang sehari rasa 2 kali je gerak..cek jantung normal

Dah try minum air sejuk manis? Kalau still risau, better refer dgn doc