36week

Nak Tanya.. Kalau bersalin 36week da ka iya bersalin baby peramatang

5 Các câu trả lời

Yes, akan d kira pramatang, sbb sy bersalin 36 weeks 3 hari. Baby pramatang 2 minggu. Tp berat ok 2.67kg. So diorang rawat special ckit dri baby ckup bulan, mcm baby sy kunin, diorang bagi tempoh 20 hr kat sy tgk kuning baby trun ke x, klu baby normal diorang bg 14 hari klu x trun jgk bru ambk darah ngn air kencing baby.

36 week dikira borderline pramatang (late preterm infant) tp kalau berat badan baby ckup n baby takda masalah, baby akan dirawat mcm baby matang

Kalau ikutkan da matang. Tapi biasanya doc akan operate 37w sebab nak bagi baby da betul2 matang

Borderline pramatang tu. Sebab 37 weeks dan matang

Kalau ikut insurans, yes 36w kira pramatang