First mom

Nak tanya kalau air gas macam 100plus boleh tak minum masa 6 weeks

13 Các câu trả lời

bagi saya kalau first trimester jaga la mkn elok2.. sb apa ja senang jadi Ms first trimester. mcm saya mmg jaga mkn betoi2 first trimester. second trimester mkn sikit2 ja kalau teringin pun. tapi air bergas, kopi yeh mmg xsentuh lansung. Milo pun 2-3 kalu ja minum Ms pregnant aritu.. third trimester saya mkn ja apa yg teringin.. tapi berpada2

sy mnum jr.. tpi sy buat mcm ni gelas tu isi sdia dgn ais agak2 pnuh la, lps tu tuang 100plus tu agak2 suku glas, lps tu tmbh lgi air..mmg tawar la tpi ada la jgk rsa2 dy skit

1y trước

kn.. drpa lngsung xdapt mnum

100 plus tinggi gula sis. 😅 Kalau nak minum, minum berpada-pada je. kalau segelas minum boleh spike up sugar level. Takut kena gdm pula.

Awal pregnancy laa baby paling fragile sbb pmbentukan organ dia. Klau sy smpai 3 bulan pantang habis air gas, caffeine, mee segera.

Boleh nak minum buat rasa2. Jangan pulk gi teguk 1 cawan tu. Air gas tajam untuk kandungan yang masih baru. Risiko keguguran nanti

saya hari hari minum, sehari satu botol tu saya minum 🤣 dah beranak dah pun, isotonic drink bgus kalau dehydrated

sy time mula preggy sampai skrg tngh sarat tak pernah seteguk pn minum air gas . mymum pantau sy 😂

Awal trimester elakkan makan minum benda cmtu. Kalau teringin sgt minum sikit je buat rasa

1 teguk ke cukuplah.. jgn lebih.. kandungan masih fragile lg.. jaga baik²

Sy baru jumpa dr hari ni. Dr cakap kat sy lah 100 plus bleh minum tapi jgn banyak.

2y trước

Mmg lah sis takkan lah doc suruh minum berbotol2🤣