Sakit contraction

Nak tanya ibu2 yg dah merasa sakit contraction. Sy ada baca ramai ckp sakit contraction tu perut mengeras + sakit perut. Maksud sakit perut tu yg mcm mana ya maksud nya? Sakit sbb perut tegang sbb baby mengeras ke mcm mana ya? #firstmom #34w

17 Các câu trả lời

masa saya, contraction tu rasa sakit sangat kat belakang pinggang and pinggul. tak tahu nk describe mcm mana tapi rasa mcm tulang2 tu kena tarik(?). masa jarak dh 4minit sekali, sekali kena dlm seminit, mmg dah siap2 nk pergi hospital. masa nk siap2 tu, nk mandi nk pakai baju, nk jalan pergi kereta, urusan sebelum masuk labor room lagi, Allahu tuhan je tahu mmg setiap berapa minit tak boleh gerak, kena fokus bernafas je 😂😭 tapi dah dugaan/rezeki saya, baby perlu keluar ikut czer. jadi tak dpt rasa contraction sampai akhir 😅

pengalaman saya, sakit yang teramat sakit smpai xtau nk ckp mcm mna.. kt kelengkang ni sakit abis,pusing kanan slh pusing Kiri Salah, perut menegang ibarat nk teran berak sembelit tp x blh teran slgi x smpai masa.. haa gitu laa.. seksa nyahhh..😂 peluh kecik beso dh... time tu dh x ingt apa.. ingt Allah je.. haihhh tp tula pmpuan xpenah serik hahaha... sye pun tgh tgu due bln 2 nt utk ank no 3.. doakan sye ye ♥️

real contraction yg paling sakit bila bukaan awak makin besar. selalu kalau bukaan dh 4cm ke ats tu awak dh rasa mcm serba tak kena. lepas tu kerap rasa 5-10minit. awak nk baring tak selesa, nak mengiring tak selesa, nak duduk tak selesa. tangkap dr pinggang smpi tulang punggung awak.

2y trước

rasa mcm ada benda nk keluar. awak macam nak meneran bg benda tu lepas. sampai boleh terangkat bontot2 awak.

real contaction pada tahap mula2 sakit dy mcm period pain.. sakit tu datang dlm beberapa saat dan berhnti selama 5-10 minit.. makin lama dy makin sakit smpai lah kita rasa tidur xkena duduk pun xkena.. makan minum pun dh xselera.. smpai lah bukaan dh 4cm ke atas awk nnti rsa nk jerit aje sakit dy tu.. 😅

Sy punya contraction rasa mcm rahim nak pecah. Sy boleh rasa perut mengeras sgt2. Sy punya la tahan sakit sampai suara tak keluar, bergegar katil sbb tangan cengkam kuat besi katil, menangis pun tak berani sebab takut tambah pressure kat perut tp air mata berjurai. 😌

Bagi saya sakit contraction mcam sakit senggugut tapi 10x ganda sakit dari tu , masa saya kena 3-5 minit sekali tu rasa mcam tk waras dh , pusing kanan pusing kiri , sekejap berdiri , sekejap berjalan , semua rasa tk kena

2y trước

sama laa sy punn . rasa semua benda tak kena . macam sy , keluar tanda darah . nak berjalan sangat pun takleh . kena kepit jalan tu . tak selesa laa . last2 baring jee . takleh makin sakit . pastu mintak ubat tahan sakit , tak function jugak . sakit nyee ya allah takleh laa nak cakap . sakit sangat2

sakit contraction sehingga menitis air mata menahan sakit...hanya perkataan Allah shj yg keluar...dh keluar baby baru hilang segala sakit..Dan keluar alhamdulillah... 😊 doa banyak² semoga sekejap shj sakit contraction... amiin ya Rabbalaalamiin 🤲

starting tu perut kerap mngeras dlm 10 minit sekali..5 minit skali,smpailah bukaan dh bnyk akan rase sakit yg tramat sgt,sy sakit pinggang yg teramat sgt..rase mcm senggugut+nk berak tp sakit dia tu 1000x ganda sakitnya..sakit sgt2..

Macam saya rasa contraction tu rasa kita punya ehem tu berdenyut2 sakittt. Contraction saya setiap 5 minit. Baby tak mengeras tapi dia menolak kepala dia nak keluar so rasa berdenyut2 la bagi saya tu contraction…

Saya punya macam senggugut. Sakit kat ari ari tu sekali dengan sakit pinggang. Tapi contraction ni sakit dia lebih lagi lah. Mula mula 5-10min sekali. Dah nak 10cm tu macam takde gap dah 🤣.