Mengandung anak ke dua

Nak tanya IBU2 yg ada pengalaman mengandung kali ke 2..Sy anak pertama bersalin secara czer ..anak baru nak masuk 1 tahun 8 bulan ..yg kedua ni nak masuk 6 minggu X buat buku lagi ..nurse marah X agak2 sbb jarak dekat.. #ingintahu

13 Các câu trả lời

Kenapa nak kesah nurse marah ke tak? Kadang dia marah sebab dia concern takut risiko apa apa kat ibu. But still dorang tetap kena buat kerja dorang. Lagipun amanah tu dah ada dalam rahim awak, nak taknak lalui je nurse marah ke tak ke buat dang je, masuk telinga kanan keluar telinga kiri. Mulut orang memang kita tak boleh tutup & tak boleh kawal. Benda dah jadi dah pun. Fkir yg baik baik je.

Kenapa nak marah pulak , inshaallah nurse and doc tak kan marah .. itu kan nama nye rezeki .. sya tgh pantang ini 18hari , ank kedua czer and sulung pown czer .. ank sulung bru 1taon 7bulan .. okk jerw .. utk kali kedua ini boleh jerw normal klau ikutkan , sbb 1taon 8bulan itu dlman kamu dh ckup sembuh bab kata doc masa sya checkup utk ambik tarikh czer kedua ..

saya tgh mengandung ank kedua, saya pun ank first bersalin czer..skrng ank sulung dh 1thn 9bln..mse saya buka buku pink kne gak bebel ngn nurse tpi saya pekak kan telinga.. sis prgi je buka buku pink

buat je puan. kawan saya anak dia yang first baru 9 bulan and bersalin czer jugak dia da buat da. nak taknak buat pekak telinga je kalau nurse doc bising😁

buat xtahu jer kalau diorang bising, sy nurse xbising pun ,yg bising doc ..takpe aggap jer diorang ambil berat pasal kite, think positive je byk²

rasanya kalau awk tade masalah kesihatan masa preg nie dan memang ada jalan insyaallah boleh bersalin normal.. nanti awak rajin-ii pujuk baby..

aduhhhh nurse ni. biarlah kita nak mengandung ke beranak ke apa. tugasnya checkup kita je. apasal nak sibuk² gini lak.

7mo trước

nurse tu tak marah lagi pun..... TT tanya dulu, agak2 nurse marah ke tak. pendapat saya takperlu pun fikir benda yang belum jadi.

first anak czer umur baru 1tahun 3bulan, dh pregnant no 2, alhamdulillah nurse Dr kk smua takde marah,

saya risau nk bersama suami, sbb anak first czer.. baby baru 4 bulan lebih.. ambil pil perancang..

Sy pun skrg mengandung anak kedua time anak pertama 1y8m (czer) , doc x marah pun. Ok jer don't worry