Jahitan episiotomy

Nak tanya ibu2 yang bersalin normal dan kena jahit, berapa lama ye jahitan akan luruh dan sihat? Saya dah hari ke 11 masih macam tu dan sakit kadang2 waktu duduk dan buang air kecil. Masih pedih. Normal ke?#pleasehelp #firstmom #seriusnanya #ingintahu #firstbaby

2 Các câu trả lời

Sy pun baru lepas bersalin normal dan kena jahit juga. Luka jahitan dah 12 hari. Hari ketujuh sy rasa pedih ,susah nk duduk dan kencing. Sy mnta suami belikn pati ikan haruan .memang brkesan luka cepat sembuh dan tak sakit. Sy minum hari2 pati haruan. Skrg dh minum dh 5 hari luka jahitan dh tak sakit.

2y trước

terima kasih sis suggestion nyaa🥰

normal je awak. ada yg take time. sy masa 1st baby - 2nd degree tear. sampai trauma nk tengok luka sendiri. nurse kk tlg tgok kan siap dh ckp okay. dekat sebulan kot baru rasa mcm betul2 okay. tapi sy jln mcm biasa ja. cuma takut nk tgok sendiri.