Baby kick

Nak tanya ibu2 semua. Sy dh 38weeks baby kick cukup 10 tp gerakan tak berapa aktif mcm selalu. Mcm rasaa berkurang sgt. Yg tuh tnda2 bersalin jgk ke? Setakat nih tkda tnda bersalin cuma perut kerap mengeras je. Nk gi hospital awal takut kna sidai. Ada mummy yg bole share pengalaman? ##SeriusTanya #firstmum

2 Các câu trả lời

ye sama mcm sy tuari sis. Sy mcmtu lah keesokkannya baby dh kurang kick pergi pac bukaan dh 3cm masa tu sy dh 39w2d esoknye induce ubat terus naik 8cm selamat bersalin normal..

2mo trước

Saya pon sama macam sis. Dah 38weeks, mengeras tapi tak sakit. Tapi cukup 10 pergerakan. Sebab malam dia aktif pula 😅

biasanya 38w mmg mulai kurang2 tu tendangan..sbb tu kena alert..siap sedia terus p hospital