Beranak di hospital selayang

Nak tanya ibu2 kat sini ada tak yang pernah beranak dekat hospital selayang? Okay tak kat sana? Ada kawan saya cakap hosp selayang suka suruh kita beranak paksa. Takut pulak dengar sbb kita plan nak beranak situ 😅 kalau ada ibu2 yg ada pengalaman beranak kt hospital selayang boleh tak share pengalaman korg.. saya nak tahu 👉🏻👈🏻 #firstmom #pleasehelp #bantusharing

2 Các câu trả lời

apa maksud beranak paksa tu sis? induce ke? saya ada kenalan pernah kerja midwife/maternity nurse dekat hospital selayang tau. dia kata time dia kerja dulu, ya memang hospital selayang ni suka paksa patient induce, walaupun tak ada sebab yg betul2 perlu. tapi tu dulu lah, zaman dia kerja dulu dah 10 tahun lepas. lepas dia kahwin dia berhenti kerja. sekarang Allahua'lam masih macam tu atau tak.

6mo trước

betul sis @anon. sebab tu mommy pun kena study dulu awal2 sebelum bersalin nanti. apa conditions yang akan possibly memerlukan kita di-induce. dan kalau doktor suggest kita induce nanti, make sure tanya doktor betul2 apa sebab dia, dan double check betul2 perlu atau tak benda tu, kalau tak induce, membahayakan nyawa mommy & baby atau tak.

beranak paksa ni bukan suka2 blh decide ya. unless ibu ada mslh kesihatan masa pregnant, bby dlm kndungan ada mslh atau ibu dh overdue..mmg bsalin secara induce.