normal ke?

nak tanya ibu2 kalau perut besar sikit ke kanan mcm ada benda timbul lepas tu keras sikit normal ke? #29week2day #firstmom

12 Các câu trả lời

Cuba sis usap bahagian timbul tu , kadang tu anggota badan baby . Kalau lepas usap banyak kali hilang makna baby . Dia sedang bersantai dalam perut sis . Orang panggil baby cari port bersantai , dia park situ .

2y trước

Tak sure laa , sebab saya suka miring belah kiri awal pregnant sampai sekarang 37 weeks still suka belah kiri . Kanan takboleh nak tidur mesti sakit tapi setiap kali scan girl jaa 😅

Sy 35w sekarang. Kepala baby dah ke bawah. Perut sy pun kerap senget ke kanan, doktor kata baby mengeras sebab ruang makin sempit. Urut2 je area yg keras tu nanti dia lembut balik.

sama la dgn sy sis ..bby mmg suka ddk blah kanan dri fisrt trismter smpn scond ni hah..dh 15 weeks..misi ckp mngkin sbb sy suka mngrin blah kanan..ap2 pon jnji bby sht dn slmat😍

saya pula di bahagian kiri.. first mom juga jadi kadang risau.. tp bila sy urut2 dia mcm beralih posisi dan tak timbul dah.. setiap pagi dia park sebelah kiri.. 😂

2y trước

Sama. Baby selalu keras n timbul belah kiri. Xsakit tp kdg2 xselesa. Bila usap n urut sikit baru ok

29w bby masih boleh pusing2.. banyakkan cakap dgn dia.. nnti dah sampai masa nak lahir kan, kepala kat bawah Ye 🥰 biasa yg timbul tu ontot dia 🤭

sama .. last scan bby sya songsang mungkin tu bahagian kepalanya🙃 esok scan lagi harap² dh masuk laluan #36w

2y trước

Alamak songsang ke sis, saya 36weeks jugak kerap timbul bhagian belah kanan🥲

sy dulu mcm tu jgk..baby suka menonggek ke kanan🤭bila pergi klinik ja nurse tu gelak perut tinggi sebelah

Saya smlm scan doc ckp dia tgh mencangkung, terlalu rileks babynya 😂 perut belah kanan beso sikit

Smlh dgn sy. Blah kanan ni sy prasan besar skit mungkin dia brsandar d situ🥰

Tu tandanya baby ddk kt belah kanan.. Nanti akan selalu rse xselesa kt part situ