Ubat tambah darah/ Folid asic

Nak tanya ibu² disini, semasa pengambilan ubat tambah darah boleh tak telan sekali asid folid?

4 Các câu trả lời

Ubat tambah darah yg combination (obimin/maltofer/iberet) dah ada folic acid dah. Beza dose je, folic acid sebiji 5 mg, iberet ada 1mg. Kalau ada GDM atau dr sebelum pregnant ada DM, eloknya 5mg sbb dia bantu pembentukan saraf

Haritu saya makan iberet, hb cantik. Saya tanya misi, makan iberet kena makan folic acid lain ke, dia cakap tak perlu

1y trước

hi sis , iberet sis mkn brp biji sehari ye

Boleh. 1biji je ambik folic asid , tllu bnyk boleh effect baby . Iron tu depends pda klinik bg apa

sy makan sekali 4 biji tu. ok juga hb sy,cantik bacaan