Apa tanda baby dah masuk laluan?

Nak tanya ibu2 disini, macam mana nak tau jika baby dah masuk laluan atau belum? #34minggu #ingintahu

1 Trả lời

Bila you dah x rasa sesak nafas or x susah nak nafas, means baby dah turun. Then perut ibu dah turun ke bawah and rasa lagi berat and kerap kencing or bersin pun terkencing😊 depends. Lepas tu, dah start keluar lendir putih / kekuningan (lighter colour) sikit demi sikit or sekaligus sbb cervix akan jadi semakin nipis. Bila doctor scan and seluk pun boleh tahu whether baby dah masuk laluan or not.