Muntah dan cirit birit

Nak tanya dekat sini ramai tak anak2 tiba2 kena muntah2 dan cirit birit bukan disebabkan keracunan makanan? Sebab anak sy yg 4 tahun muntah dan cirit birit lepas 2 hari baik sy pulak yg kena, sekarang adik dia yg 4 bulan ni dah muntah 2 kali. 1st kuar susu 2nd kuar air. Risau sgt kalau benda ni virus. Kalau ye virus apa ye nama virus ni? Sbb sy xda bawa anak2 mndi kolam indoor mahupun outdoor.

3 Các câu trả lời

kes berjangkit sbb kite x sedar bakteria tu masih ada d mne tmpt2 y pesakit pegang sblm2 ni.kuman or bakteria or virus x mudah mati.bile ada pesakit sorg dlm umh kena..penjagaan mmg kena extra setiap sudut umh kena bersihkan n mop lantai sbb kemungkinan cecair muntah or najis ada terkena mne2 tmpt n org sihat plk y terpegang.mcm anak2 mgkin x berjangkit dari luar tp kdg kite x pasti ank ada tersentuh najis sendiri or ape2 tnpa basuh tgn dgn bersih

Dah pergi hospital ke? Takut tersalah diagnose bila self diagnose ni.