CARA KIRA BABY KICKING

Nak tanya cara kira baby kicking. Setiap rasa pergerakkan dikira ke? Contoh, Kekadang rasa macam baby cuma berpusing bergerak sikit tu di ambil kira ke? Ke cuma bila tendang sahaja? And macam mana nak tahu baby tu sedu? Banyak juga baca pasal sedu. Tapi tak reti beza ini sedu ke ini baby tendang ke ini baby tumbuk ke 😅 Saya 28w. Baru start nak kira. And sometime bila banyak buat kerja macam memasak kemas rumah. Tak rasa baby gerak. #firstmom

2 Các câu trả lời

Saya kira dalam setengah jam/sejam tu 1 pergerakkan. Tak kira lah berapa banyak kali dia gerak dalam sejam tu tapi saya tick as 1. Saya bekerja dan banyak bergerak kadang saya tak rasa. So saya akan duduk kejap untuk rasa dia gerak. Kalau time kerja tak banyak rasa. Balik rumah saya akan baring mengiring ke kiri/kanan. Nanti rasa kuat 😂. Tentang baby sedu saya tak pasti. Sebab saya tak pernah syak pulak dia sedu atau menendang sebab saya pun tak tahu bezakan. Heheee 🤭

baby sedu sis rasa mcm denyutan nadi yg kuat. almost 1-2minit mulanya saya pun taktahu tapi masa scan baby menguap lepastu sedu🤭 mmg rasa dkt bahagiah bawah abdoment sbb time tu kepala my baby dah ada dekat bawah. sekarang 32w boleh katakan kerap sedu kadang sehari sampai 2kali sedu