Boleh ke makan ubat paracetamol

Nak tanya, boleh ke makan paracetamol, kandungan sy baru 11minggu, kepala sy sakit sangat campur dgn hujan panas x menentu rasa nak demam. Masa check up baby minggu lepas sy lupa pulak nk tanya doktor.#firstbaby #pleasehelp

9 Các câu trả lời

Sy before pregnant..mmg x boleh thn sakit.. pening sikit mkn ubat. Sejak pregnant ni..Sy cuba tahan x makan apa² ubat, walaupun trimester 1 kena selesema , pening,pedih ulu hati... sy bawa tidur. esok nya ok.

paracetamol atau panadol takdr masalah untuk makan. asalkan ikut dos ,jangan berlebihan. kalau lepas makan 2 biji 500mg paracetamol masih x ok, better jumpa Dr untuk rawatan selanjutnya

Paracetamol mmg selamat utk ibu mengandung. Cuma dos nya hanya maximum 1000mg setiap 6 jam. Kalau awak kat hospital pn diaorang akan bagi ubat tahan sakit yg jenis paracetamol.

bole . tp yg biasa punya tau . sy pernah demam , tye nurse kk . dia ckp boleh tp mkn sbiji jee . lepas mkn sbiji tu alhamdulillah okay demam pun surut .

boleh sis. make sure kandungan ubat tu tulis paracetamol sahaja ye. takde campuran bahan lain.

Boleh sis.. sy pon selalu kena migrain, bila pegi klinik mmg doc akn bekalkn paracetamol..

sy mkn je..kurangkan dose dr sblumnya..apa pun perlukan nasihat doc yee

sy pun nk tahu jg

12mo trước

Boleh makan paracetamol. Kalau kat rumah ada ubat tahan sakit tapi belakang tablet dia tulis paracetamol sahaja then boleh makan. Tak kisah brand panadol atau actimol dll selagi kandungannya cuma paracetamol. Dos cuma max 1000mg saja setiap 6 jam utk ibu2 pregnant.

blh