GBS positive

Nak tanya betul ke , lepas cucuk antibiotic semasa nak bersalin baby tetap dapat jangkitan ? #seriusnanya #firstbaby #ingintahu

3 Các câu trả lời

hai mommy risiko untuk baby dpt jangkitan tu masih ada tapi lepas bersalin doc akan tahan baby selama sehari dua utk pantau perkembangan baby. mcm baby ketiga sy,kami kene tahan dalam 2 hari jugak sebabnya baby ada kuning. lepas doc tgk baby tkde effect drpd gbs tu terus boleh discaj. Alhamdulillah harini baby dah genap setahun

ikut experience sy masa anak 1st.. gbs +ve dan demam masa tgh menahan contraction,doc bg antibiotic dgn ubat demam..tp masa meneran,3kali baby kuar masuk so baby terkena jangkitan,kena on antibiotic 5hari dkt hospital.. skrg sy otw 2nd baby,harap2nya smooth la time meneran tu..laju je keluar.aminn

pengalaman sy.masa anak 1st..38week dr bgtau gbs positif..39w sy admit wad sempat on antibiotic..alhamdulillah semuanya dipermudahkan..baby sihat..tak kene tahan wad.20/5 bersalin 21/5 discaj wad..baby pun tkde kuning..

2y trước

waalaikumsalam sbb time sy 38week tu.keputihan byk..