Waktu makan Obimin

Hi nak tanya the best time utk makan obimin waktu bila ya? Betul ke ubat tu boleh buat kita muntah? Saya baru nak start makan

5 Các câu trả lời

Nurse suruh minum dgn air limau nipis atau lemon tanpa gula. Jgn dengan sunquick sbb ada gula juga walaupun kordial. Kalau puan ada gastrik angin banyak ambil setengah jam lepas makan. Kalau tak, boleh je ambil pagi2 bangun tdo sblm makan tu. Ni kalau puan tak alah dgn obimin ye.

waktu awal awal makan nurse suggest sebelum tidur sebab saya jenis loya waktu pagi, skrg dah tk loya sangat, saya ubab makan pagi², bangun tidur terus makan

makan sebelum tidur . mkn dgn air oren Sunquick tanpa gula . lebih cepat meresap . dn sis terus tdo . sye tgh preggy ank no 2 pun sye buat mcm tu

Saya makan sebelum tido. Takde apa pun sis minum dengan air putih pun. Mindsetttt jangan dengar apa org cakap 👍🏼👍🏼

Makan pagi2 lepas bangun tidur waktu perut kosong . Tak boleh makan dgn susu . Jus oren digalak kan untuk hilang loya .