Hospital sungai Buloh

Nak tanya baju bawa untuk discharge je ke kalau kita bersalin dekat hospital sgbuloh?? Sbb untuk mak saya tahu pakai baju hospital.. untuk baby saya tk berapa pasti sebab saya ada baca certain hospital pakaikan yg kita bawa sendiri .. ada yg kena pakai hospital punya n dh nk balik baru pakai yg kita bawa... Saya dh siap pack 1 set ... Sebab mindset tknk bawa banyak2 la sbb masuk wad kene bawa brg sndri .. saya nk bawa makanan n nak sumbat 1 beg jeh semua ... Kami pon suami istri tkde kereta sebab lesen suami bulan 5 baru ada kelas 😅 jadi kena naik grab ke hospital nnti .. bawa beg banyak2 karang ada je yg tertinggal #SeriusTanya#ingintahu

6 Các câu trả lời

Baju ibu bawak untuk balik 1set Baju baby bawak untuk balik 1 set Baju baby standby 1set Pad (1pack) Pempers anak (1pack) Wet tissue Barang mandi Towel Makanan Termos air panas Stokin 2helai Gelas sudu Makanan Benda ni semua perlu . Ikut pengalaman bersalin baru ni. Air panas disediakan

Pengalaman hujung dec 2023.. bersalin emergency ceaser.. nurse minta baju baby, pampers dgn swaddle je.. pad ibu guna hospital punya masa ceaser tu.. dah sedar nnt guna sendiri punya.. baju ibu hanya waktu discharge shj.. baju baby sy tukar tiap hari.. hari ke 3 baru discharge..

hi. saya bersalin hosp sg buloh oct 2023. pengalaman sy, lepas bersalin baby terus masuk nicu sbb sy ada gdm on ubat&insulin, dalam labour room nurse minta pampers n wet tissue. sy stay 3h2m. baby pakai baju n bedung hosp. balik baru tuka baju sendiri.

sy masa bersalin kt hosp sg buloh, ibu pakai baju hosp.. baby lps bersalin, nurse pakaikan baju yg kita bawak. kalo x bawak, nurse akn pakaikan baju hosp utk baby.

kalau awk bwk...hospital pakaikan yg awk bwk ...tp kalau awk xbwk bby pakai baju hospital...senang pakai baju hospital je....xyah bwk byk2 brg...nati nurse mrh

sy bersalin oct23, baby pakai baju hosp. tapi kakak bersalin dec23, baby pakai baju sendiri. tak pasti kenapa lain2 😅