Newborn (3weeks) sembelit

Hi, nak tanya baby saya ada sembelit, kadang tu merah muka meneran. Kadang sampai menangis. Boleh bagis olution macam mana nak hilangkan sembelit mewborn? Ke kena bawa pergi klinik?

3 Các câu trả lời

Tulah jarang dengar baby nb sembelit ni. Baby sy pun mcm tu jgk sis masa nak berak atau kentut mmg dia akn meneran sampai merah muka. Sis cuba kerap susukan badan pd baby stiap 2-3jam sekali, atau bancuh fm tu pastikan pd sukatan yg pas utk nb.

jarang dengar baby newborn sembelit. baby menyusu badan atau fm ya puan? kalau fm sukatan dan bancuhannya betul ke? kalau puan masih rasa gusar, boleh rujuk pada doktor diklinik ya puan.

Sama mcm baby sya. Ini najis yg baby sya meneran n nagis time nak keluarkan.. Tak tahu lagi nak guna susu ape