Baby boleh makan dak nestum.??

Nak tanya baby 4bulan boleh makan nestum dak campur dengan susu..kalau boleh..boleh syorkan dak..apa yang terbaik..mnum susu mcm x kenyang.. #firstbaby #pleasehelp #bantusharing #ingintahu

10 Các câu trả lời

Tak boleh kecuali atas nasihat doc. Doc akan bagi nasihat berdasarkan perkembangan bayi tp selalunya start makan memang selepas bby 6 bulan. Bby saya hari tu 5 bulan dh meliur, tgk org makan. Tp start bagi dia makan masa umur 6 bulan, tu pun sikit je dia makan. Sesuap dua jer untuk seminggu

Baby mkn 6Months ye puan. Jgn dgr kata2 org lain. Baby mmg dia akn tgk kita mkn dan minum semua. Itu namanya dia tgh observe kita. Jgn bagi apa2 wlupun air kosong klu tak nak anak sakit kemudian hari. Banyakkan membaca juga tentang motherhood and parenting dan baca buku anak dlm tu ada mcm2. Sekian.

Maaf cakap memang tak boleh makan tapi sya jenis takot baby lapar juga,jadi bila usia bby 4 bulan sy campur nestum dalam susu,sy just tambh 1 scop je ,umur bby 6 buln baru sy kasi makan seperti biasa ,itu saya lh org lain tk thu

nope ❌ ckup 6 bln baru bole bg baby mkanan. sela masa bayi menyusu 3-4 jam bg yg mgunakan botol 4-4.5oZ. tpy bergntung pd demand baby. klu menyusu bdn xde sekatan sbb susu bdn xde sukatan mcm memyusu botol.

Xboleh ye puan. Risiko baby tercekik dan boleh sebabkan kematian. Jgn bg apa2 makanan bawah 6 bulan. Cukupkan susu je. Kalau xckup susu badan tmbah susu formula.

Bahaya puan...usus baby belum bersedia lagi untuk terima apa2 food, tunggu sampai 6 bulan baru blh bgi ya..sikit lgi je puan sabar ya

6buln keats sja...below 6m ni, ssu ibu ja pnting...klu xbyk, bg ssu formula...bby nmpk xknyang, tp dia dh knyang tu...

Tak Boleh. full stop. walau nampak baby tu macam lapar tapi belum waktu yg sepatutnya. bahaya pada usus baby

Tak boleh mommy. Baby hanya boleh start makan umur 6 bulan #TAPsupermoms #TAPactiveusers

x blh.. jgn bagi apa2. cuma susu badan atau formula sahaja. 6 bln baru baby makan.