bunting pelamin?

Nak tanya apa maksud bunting pelamin? Sy dah kawin bln 7, skrg baby dah dua bulan (hjg bln 10). Org ckp sy bunting pelamin. Sy senyum sbb xfaham

14 Các câu trả lời

Ok, cm ni..masa 1st day kita period, kita akan kuarkan 1 telur tau spjg period tu, kalau awak kawen masa tgh period atau baru abeh period, dan bersama..persenyawaan berlaku, tu yg menjadi, sbb telur dh ada dan persenyawaan pon dh berlaku..sbb tu dia kire dr 1st day period sbb masa dh period tu telur dh Ada..tu yg ada yg date awal dan lambat, contoh patut LMP dia 5 minggu tp kandungan baru 4 minggu.. maknanya benih dia lambat disenyawakan..cm tu la doktor terangkan kat sy..tu org ckp bunting pelamin..ada yg mulut jahat ckp "tuttt", fhm2 je la kan..hehehe..tp dorg tak tau kiraan cm mne..

5y trước

Tq..😊

Bunting pelamin tu mksud dia bila kita berkahwin dan brsm dia terus lekat..xprlu tggu lm..tp lepas je nikah trus preggy... Tu di katakn bunting pelamin .. 😉✌mcm sy pn bunting pelamin. Last year sy nikah bln 9/9/18 lepas tu sy preggy... La ni alhmdulillah dh brsalin.. Xsmpai setaun nikah dh de bby cmtula mksudnye..dr berdua cpt jd bertiga nye 😅😂✌... Jup ea sy share link ttg ni hrp blh mmbntu sis Bunting Pelamin - Kenapa Usia Kandungan Lebih Dari Tempoh Kahwin? https://my.theasianparent.com/bunting-pelamin

5y trước

Most wlcme sis 😉

bunting pelamin tu maksudnye lpas kwin ade rezeki ngandung.. hehe.. mcm sya jga sis bunting pelamin.. kawin bulan 1 2014 dpt rezeki anak lahir 10 2014.. smpai org xpercaya.. sbb kta kira first period msty la mudah lekat.. 😊😊

Bahasa mudah nya.. sis xdtg period langsung sejak kahwin... kahwin terus pregnant 😀 n slalu nya tarik LMP mesti sblum tarikh nikah.. cth kahwin bru 2minggu, tp dh pregnant 4minggu.. tu la bunting pelamin

Sy pon bunting pelamin..nikah 30.8.19...last period 17.8.19..plk suami xmnyempat mlam nikah trus ajak🤣selama beberapa hri berturut turut kami bersama..mungkin sbb tu la mlekat trus

5y trước

Hehehe samalah dgn en suami kita sis... Memang dia tunggu²...sis due date bila?

sy bunting plamin gak , kawin 25/01 smnggu slepas period X silap .. then 09/02 period pastu dh xdtg bulan 😂 skrg tgh menanti baby kluar hehe due 16.11 . doakan kami ye

sy pun org ckp bunting pelamin.. tp xpst la.. sebb nikah 18/8.. doc sah kan period 3/9🤭😅 apa2 sy syukur.. sbb dpt rezeki awal❤️

bunting pelamin tu terus preggy lepas kawin. Maknanya awak kawin lepas period dan terus melekat.

Auk.. Betul la tu.. Mksdnya, sis subur waktu dlm akad nikah tu, bila bersama, terus lekat

saya pon bunting pelamin , nikah 11/7 last period 4/7 now baby dah 16 weeks,