ANK 2BLN TAK BERAK

Nak tanya anak saya dia tak berak 3 hari dah ,sya bg dia bf cmpur dgn fm.NORMAL ke tu ?

5 Các câu trả lời

ank sy hari ke 3 mlm bru dia berak ..sma juga mcm kes awk ni 3 hari tak berak tp hari ke 3 mlm berak..normal je klau 2 hari je tak berak ..tgok mlm nnti atau tngh mlm nnti mcm mna klau still tak berak jumpa dktr pakar utk hasil yg mmuaskan apa punca.. bby bawah 6bulan yg blum mkan normal kalau tak berak 2 hari wlaupaun bby tu mix bf dgn susu fm ataupun fm je

normal je. baby sy 2bln membuang 3 hari sekali. sy cuma pantau setiap berapa hari mesti membuang. anak sy mix fm + bf. kalau baby minum fm hari2 membuang mcm usus dia x menyerap nutrien plak bg sy.

Anak i consume susu ibu biasa, seminggu tak berak tu mmg perkara biasa nurse kata. Biasa hari ke 8 mmg berak. Tapi kalau almost 2-3weeks x berak kena bawa jmpa doktor.

Normal.. kalau baby kerap menagis means perut dia xsdp.. boleh pg jumpa doctor for better advise

rasa kalau campur kena berak hari2x juga. yg fully bf yg normal.